Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
benzinefilter wel/niet bij de motor?
#1
Ik heb sinds vorige maand een nieuwe kever. Het eerste dat ik heb gedaan is bij Paruzzi een bezineleiding gekocht en het benzinefilter dat direct bij de brandstofpomp zit, eruit gehaald (zie foto). Mij is altijd geleerd dat scheurende aansluitingen van benzinefilters vaak oorzaak zijn van motorbranden. Nu is mijn vraag: heeft een benzinefilter zin en zo ja, wat is de ideale plek om hem te plaatsen?


Bijlagen Miniatuurweergaven
   
Antwoord
#2
Welkom op het forum. Ik kan hier helaas geen antwoord opgeven ik hoop een van de andere leden wel. We zijn nog groeiende door corona helaas geen reclame kunnen maken. Hoop dat snel n iemand jou vraag kan beantwoorden.
Antwoord
#3
Hoi,

Een benzinefilter zeker plaatsen, maar nooit in de motorruimte en ook nooit aan de perszijde van de pomp! Bij lekkage heb je 100% brand en is je kever verloren! wat ook vaak gebeurt is dat de pijpjes uit de pomp worden geperst en dan heb je hetzelfde. Dit kan je voorkomen door een ijzerdraad om je pomp en slangklem van je benzineslang te wikkelen. Dit zorgt ervoor dat het pijpje niet uit je pomp kan trillen.. Controleer (of nog liever vervang) elk jaar je brandstofslangen! Er zijn veel voorbeelden van slangen van een jaar oud die compleet vergaan zijn.
Antwoord
#4
(18-01-2021, 17:56)beetlejuice150 schreef: Ik heb sinds vorige maand een nieuwe kever. Het eerste dat ik heb gedaan is bij Paruzzi een bezineleiding gekocht en het benzinefilter dat direct bij de brandstofpomp zit, eruit gehaald (zie foto). Mij is altijd geleerd dat scheurende aansluitingen van benzinefilters vaak oorzaak zijn van motorbranden. Nu is mijn vraag: heeft een benzinefilter zin en zo ja, wat is de ideale plek om hem te plaatsen?

bij bij zit het benzine filter aan de voorzijde onder de benzinetank. lijkt mij wel de meest veilige plek

groet
Andre
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)