Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Een 70'er Ruby importeren uit België
#1
Goedemiddag.


Wij staan op het punt om de VW Kever 1300 uit 1970 (van oorsprong een Zweedse Ruby) over te nemen van mijn ouders.
Mijn ouders wonen in België, dus ik moet de Kever wéér terug op Nederlands kenteken krijgen. Ik zeg bewust "weer", want deze Kever heeft al eens op een NL-kenteken gestaan, De VW is destijds in Someren bij VW Classics gekocht. We hebben de oorspronkelijke blauwe achterplaat van toen nog liggen. Weet iemand of het mogelijk is om de Kever opnieuw op datzelfde kenteken geregistreerd te krijgen?

Verder is de Kever-wereld erg nieuw voor ons. Dus we zijn op zoek naar tips over bijvoorbeeld goede adresjes voor onderhoud en voor onderdelen. Het liefst in de buurt van Tilburg. Dus als jullie aanbevelingen hebben, dan horen wij dat graag.
Tot op heden hebben mijn ouders de Kever altijd naar Speedco (voorheen Franky’s VW Service) in Bergeijk voor onderhoud gebracht.

Binnenkort gaan we maar eens langs het RDW in Rijen om de auto terug te importeren. Eens kijken hoe dat ook alweer moet.
 
Kortom alle informatie is welkom voor deze twee newbee’s. Alvast bedankt!
 

Groetjes en alvast bedankt, Claudia en Stephan.


[Afbeelding: screenshot-170.png]
Antwoord
#2
Ja ik vaker gehoord dat het mogelijk is om het eerder afgegeven nederlands kenteken weer terug te krijgen nadat de kever weer terug werd geïmporteerd.
Ik weet alleen niet welke papieren je daarvoor nodig hebt. Je kan informeren bij RDW.
Mooie kever trouwens. Veel plezier ermee toegewenst.
Antwoord
#3
Klopt, daar ben ik nu ook achter via de site van het RDW: https://www.rdw.nl/particulier/voertuige...8aVJSb4E5s

We hebben de Nederlandse kentekengegevens nog steeds van toen de auto 10 jaar geleden door mijn vader in Someren werd gekocht. Met een beetje geluk hebben mijn ouders ook nog het vrijwaringsbewijs . Dus ik vermoed dat het terugzetten op het oude kenteken wel gaat lukken. Ik meen me te herinneren dat destijds bij aanschaf van de Kever de originele Zweedse papieren er zelfs bij zaten. Op die manieren blijft het toch een VW met een te achterhalen geschiedenis.

Nu nog een adresje zoeken waar we voortaan het onderhoud kunnen laten doen. We werden al getipt over "De Boxer" in Gilze. Die zit op slechts 8 kilometer van ons vandaan. Maar we gaan ook even informeren bij onze eigen vakgarage in de buurt waar we onze Mitsubishi ASX in onderhoud hebben. Alleen die zijn geen Kever-specialist natuurlijk.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)