Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banden ...welke en waar?
#1
Na het verlagen van de voorkant van de Kever (klikkerdeklik) ben ik op zoek naar een setje nieuwe voorbanden ...meteen het reservewiel ook maar even vervangen, want die lijkt zowat uit 1970 te komen. Ik kan zelfs geen DOT-code vinden. De huidige voorbandjes zijn van 2010 (DOT) en dan lijkt me vervanging, ondanks voldoende profiel, toch wel verstandig. Het zijn nu Toyo's 310 met een maat van 155/80 R15.

Ik neig ernaar om ze te vervangen voor banden met de maat 145/65 R15. Maar ben er nog niet over uit welk merk en waar ik ze kan bestellen.

Daarom maar even een topic gestart over banden in z'n algemeenheid. Ben zeer benieuwd naar jullie ervaring met specifieke merken en adressen. Kortom wat voor rubber ligt er onder jullie Kevers?
Antwoord
#2
Even mijn monoloog hier voortzetten ;-) ...ik ben uiteindelijk geslaagd bij een fijne bandenzaak bij mij in de buurt, Autobanden Dennis in Goirle.
Nog even overwogen om online banden te bestellen, maar mijn ervaring is dat bedrijven niet happig zijn om deze dan op de wielen te leggen. Bovendien komen er dan vaak nog zoveel kosten bij (verzend- en montagekosten en verwijderingsbijdrage van de oude banden) dat je dan in de buurt komt van prijzen van de lokale bedrijven. En dan gun ik mijn lokaal bandenbedrijf toch meer zijn/haar boterham. ;-)
Het zijn overigens banden van Maxxis Mecotra 3 Zomerband 145/65 R15 72T geworden.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)