Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Enkele vragen van een nieuweling
#5
Hoi James!

Zoals Splitrazor zegt, een oldtimer is heeel leuk, maar ook heeeel lastig! Technisch is het vaak allemaal wel te doen, een handleiding/werkplaatsboekje en je moet een heel eind kunnen komen. Laswerk daarin tegen is een ander verhaal. Je kan dit jezelf aanleren maar als je een verkeerde start maakt, kan dit ook betekenen dat de schade hierdoor alleen maar groter word.

Zelf ben ik ook in deze valkuil beland met mn eerste autootje, een Golfje 1 Cabrio. Mijn geluk was enigszins dat ik ervaring had opgedaan met lassen aan een T3 van een klasgenoot van mij (onder supervisend oog van een proffesioneel lasser) Hier heb ik een aantal wijze lessen uit geleerd en meegenomen in mn eigen auto. Alleen bleek dit toch nog lastiger dan gedacht, teneerste was ik bang om een slijptol in de auto te zetten en sleep de roest TE klein weg, Hierdoor vielen er steeds gaten in het blik. Daarnaast was ik niet secuur genoeg met uitslijpen en moest steeds gaten oplassen. Kortom, dit werd 1 grote tranentrekker. een half jaar na "reparatie" kwam de eerste roest alweer boven...

Ik heb dit gezien als een hele wijze les en ben gaan oefenen op losse stukken blik en heb dit aardig onder de knie gekregen. Dit heeft echter een paar jaar geduurt!

Aantal tips:
- begin NOOIT met plamuur. Als je laswerk hebt verricht, probeer de las zo vlak mogelijk te slijpen, 1mm plamuur is echt de max!
- behandel de roestplek goed en gebruik lasprimer.
- roest heeft een oorzaak, probeer de oorzaak te vinden, weg te nemen of te "verzwakken" door de plek te "versterken" of "behandelen".
- Als je gaat kijken bij een auto met roestschade (bijna elke kever in lage budgetklasses), neem een magneetje mee. Hiermee kan je snel aantonen of er ergens dikke plakaten plamuur zijn gebruikt en of de body hard en eerlijk is, idem voor de bodem.
- Kijk vooral langs ruitrubbers, paneelaansluitingen en schroefverbindingen. Hier beschadigd de lak snel of blijf vocht gemakkelijk hangen, dit zijn vaak de eerste plekken waar roest ontstaat.

Mochten er nog vragen zijn, post ze gerust! ik ben geen expert, maar heb veel ervaring (ervaring is de som van de fouten die men maakt...)
Antwoord


Berichten in dit topic
RE: Enkele vragen van een nieuweling - door Catunambú - 16-11-2021, 10:21

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)